Lejlighed nr. 50

Dato:18. sep. 2018 - 10. okt. 2018
Tidspunkt:19:30
Scene:Team Teatret
Billetpris:70 kr. - 190 kr.
Køb billet

Team Teatret - Lejlighed nr. 50

I Team Teatrets jubilæumsforestilling går vi tæt på kampen for solidaritet, frihed og lighed med udgangspunkt i 1968’er kollektivet, mens vi følger et parallelspor 50 år senere.

For hvordan står det egentligt til med solidariteten her i 2018, hvor væbnet kamp er noget, vi fører digitalt og hvor fællesskab og sociale tiltag er noget, der sættes i gang, når nogen får løn for at gøre det? Det ordner velfærdssamfundet for os, tænker vi i 2018, mens 1968’erne manede til protest og “vi må gøre noget selv”. De handlede. Gjorde noget. I dag diskuterer vi digitalt og soler os i likes og shares.

1968
Vi er i en lejlighed i Gullestrup i Herning. I en af de store lejligheder har en gruppe mennesker slået sig ned i et kommunistisk kollektiv. Herfra vil de stå forrest i den røde front og kæmpe for solidaritet, lighed og fællesskab. Men gruppen er ikke enige – er revolutionen bedst  udført med ord som våben eller skal der en guerillakrig til? Modstandskamp eller frihedskamp?

2018
I dag er alle lejligheder delt i to. For at få plads til flere beboere i området. Solidariteten har umiddelbart trange kår. Kampen i forreste linje i den røde front er erstattet af det enkelte individs egen dagsorden. Kommunen har ansat en projektmedarbejder, som skal sikre det sociale fællesskab i boligområdet – fordi solidaritet er noget, vi betaler os fra over skatten …

Vil vi få afsløret, at solidariteten har usandsynligt trange kår her i vores nutid – eller er vi bag låste døre, mig-tid og Facebook-opdateringer præcist så solidariske med fællesskabet som i 1968? Vil det vise sig, at det solidariske sammenhold fra 1968 bag facaden slet ikke var så stærkt og tæt, som eftermælet lader os vide? Er velfærdssystemets krise blot en politisk krise eller er det en mellemmenneskelig værdi-krise, som slår revner i det fundament, vores samfund er bygget på?

Team Teatret blev etableret i 1968, og med forestillingen Lejlighed nr. 50 ønsker vi at se nærmere på de fem årtier, der er gået og de værdier, vi hægter vores fællesskab op på. Lejlighed nr. 50 er en musikalsk krimi-forestilling for voksne og unge.

Dramatiker: Maj Rørbæk Damgaard

Instruktør: Ebbe Knudsen

Scenograf: Carsten Burke Kristensen

Skuespillere: Stig Reggelsen Skjold, Anders Cornelius Zoffmann, Sofie Ancher Vea, Olivia Franciska Fevel Borgels, Dorthe Hansen Carlsen

Komponist/musiker: Nana Schwartzlose og Ditte Rønn

Lysdesign: Søren Lydersen

Foto: Mingo Photo