Poetry Slam: Smukke ord

Dato:19. mar. 2018 - 23. maj. 2018
Tidspunkt:19:30
Scene:Team Teatret
Billetpris:50 kr. - 50 kr.
Køb billet

SMUK Teater & Team Teatret - Smukke ord

Hen over foråret præsenterer Team Teatret tre aftener med poetry slam – en hæsblæsende kamp på ord. Poetry slam er et skønt mix af digtoplæsning, hip-hop-battle og stand-up. Nogle af landets bedste slammere vil kæmpe om din gunst … Det er nemlig dig som publikummer, der er dommer i denne spoken word-konkurrence.

Setuppet er enkelt: Slammerne skal selv have skrevet deres tekster, de må hver bruge 3:10 minutter af din tid, og de må ikke bruge rekvisitter, kostumer eller være nøgne.

Poetry slam har sin oprindelse i Chicago i 1986 og kom til Danmark i 1998, hvor de første poetry slammere indtog de københavnske scener. I dag er der faste scener i København, Valby, Svendborg, Odense, Aarhus og Aalborg – og nu får vi altså også poetry slam på programmet i Herning.

Vi præsenterer Smukke ord i samarbejde med SMUK Teater.

Der vil være forskelligt program de tre aftener – til arrangementet 19. marts, vil du kunne møde:

  • Jesper Kirkegaard – en mand i sin bedste alder, der kommer med tekster om alt det, vi møder i hverdagen. Han er regerende aarhusmester og har allerede kvalificeret sig til DM 2018.
  • Max Græsborg Strand Mathiasen er en ung, fremadstormende slammer – også fra Aarhus. Med en syvendeplads ved DM 2017 slog han for alvor sit navn fast som poetry slammer.
  • Peter Thaisen er helt sin egen med et metafilosofisk præg på mange af sine tekster. Han bor i Kollund og er dermed et af vore lokale indslag.
  • Sisse Mølgaard Poulsen er ifølge SMUK Teater en af de allerbedste kvindelige slammere i Danmark. Hun skriver på tindrende aarhusiansk om alt fra tinder over yoga til ensomhed blandt meget andet – og hun er da allerede kvalificeret til DM 2018 i Aalborg.
  • Jeppe Tomzak fra Herning er helt ny i denne sammenhæng. Han skriver tekster, der fortæller om livet i et vanvittigt tempo.
  • Niels Kjær Lighed er fra Aarhus. Han blev nr. 2 ved DM 2017 og deltog i foråret ved VM i poetry slam.
  • Michael Dyst er fra København, forfatter, verdensrekordholder i Puzzle Bobble og poetry slammer af Guds nåde. Han har  kvalificeret sig til DM 2018 – og vandt i øvrigt DM i 2013.
  • Nikolaj Lind Holm har base i Aalborg, og han har sit helt eget syn på slik, bromances og friblødning – og så er han generelt bare sjov og charmerende.
  • Astrid Aya Jensen debuterer som slammer her på Team Teatret i marts. Hun kommer fra Aalborg, hvor hun læser på Aalborg Universitet.

Vært er Thomas Thisted, som kommer fra Skarrild. Han er en af Danmarks mest aktive slammere, der har stået på snart sagt alle scener i landet. Med en 5. plads ved DM i 2017 i Aarhus viste han både de humoristiske og mere seriøse sider af sin poesi.

Program for de øvrige arrangementer med poetry slam følger.

Kulturelt Samråd Herning støtter SMUK Teater i forbindelse med poetry slam-arrangementerne.