Doktor Proktors tidsbadekar

Dato:25. nov. 2017 - 17. dec. 2017
Tidspunkt:14:00
Arrangement afviklet

Team Teatret - Doktor Proktors tidsbadekar

Mød Lise, Bulle, en forelsket Doktor Proktor – en forsvundet kæreste, franske flodheste, lidt pruttepulver, Napoleon, Jeanne d’Arc , krig, død og kærlighed. Samt en tilpas dosis af halshugning, hekseafbrænding og hængende overskæg. Det er kort sagt: Doktor Proktors tidsbadekar.

En fantastisk rejse i tid, rum og et badekar.

Om selve historien:

Det er en fredelig dag på Kanonvejen, lige indtil Lise og Bulle får et meget specielt postkort. Det viser sig hurtigt, at det er Doktor Proktor, som er på færde. Den gamle opfinder sender Lise og Bulle ud på en rejse – afsted det går i tidsbadekaret, som Doktor Proktor har opfundet. De to børn kommer først til Paris og siden til Napoleons Waterloo – de vender tilbage til Jeanne D’Arcs tid og den franske revolution. Alt sammen for at redde livet og kærligheden … Men det er ikke alle, der ønsker, at Doktor Proktor skal leve lykkeligt til sine dages ende …

Doktor Proktors tidsbadekar er skrevet af den norske forfatter Jo Nesbø og dramatiseret af Morten Joachim og Ane Skumsvoll.
Der er tale om en skøn familieforestilling for børn og voksne i tiden frem mod jul. Vi anbefaler forestillinge til børn fra 8 år og op til 99 år. 

Du kan downloade forestillingsbilleder ved at klikke her.

Forfatter: Jo Nesbø

Dramatikere: Morten Joachim og Ane Skumsvoll

Forlag: Colombine Teaterforlag

Instruktør: Mikael Helmuth

Scenograf: Thomas Ravnsgård

Oversætter & dramaturg: Dorthe S. Bébe

Skuespillere: Olivia Franciska Fevel Borgels, Stig Reggelsen Skjold, Sofie Ancher Vea, Anders Cornelius Zoffmann, Amanda Isaksen (elev fra Den danske scenekuntskole - Odense), Anna Bruus (elev fra Den danske scenekuntskole - Odense)

Kostumedesigner: Malene Redder Ruby

Illustrator: Tanja Eijgendaal

Foto: Mingo Photo

Lysdesigner: Søren Lydersen

Lyddesigner: Morten Birk

Teknikere: Dan Brantlov, Daniel Dynes Dinesen, Henning Thiim, John Nyby Larsen, Morten Birk, Thomas Ravnsgård

Trailer: Studio 1-2

Holdet bag forestillingen har i den grad været befriende gavmilde med en rablende, politisk ukorrekt og tilpas uhøvisk dialog, der både gav plads til Doktor Proktornauter, der kan pruttes helt ud i verdensrummet, Frøken Fissefin, cancan til Champagnegaloppen, snaverier og andre lækkerier, hvilket er lige så sikkert som »skumsprøjt i søstjernen«.

Skuespillerne dyrker rollernes særlige karaktertræk

... Ikke mindst er Olivia Franciska Fevel Borgels kryptisk, grusom, følsom og finurlig som skurken og antiheltinden Raspa, der kommer afsted med både at kalde børnene blandt publikum for ’røvsnaps’ og alligevel vinde vore hjerter.
Endnu mere skal Stig Reggelsen Skjold fremhæves for sin hovedrolle som den rødhårede krudtugle Bulle. Så drenget og legesyg, charmerende og naiv, kærlig, elskelig og ADHD-agtig en knægt ser vi (for) sjældent i voksne mænd ...