Rite of Spring – Extended

Dato:28. sep. 2015
Tidspunkt:19:30
Scene:Team Teatret
Billetpris:85 kr. - 175 kr.
Køb billet

Tag med Team Teatret til Aarhus for at opleve Granhøj Dans

Når drenge bliver til mænd. Fra barn til voksen. Det handler om overgange og de ritualer, der knytter sig til dem, når Granhøj Dans optræder med Rite of Spring – Extended. Du kan tage med Team Teatret til Aarhus for at opleve Rite of Spring – Extended – vinder af Reumertprisen 2014.

For 100 år siden havde ‘Le Sacre du Printemps’ (the Rite of Spring) ur-premiere i Paris. Modtagelsen var – på grund af dens tema og dens brud på daværende konventioner indenfor ballet og symfonisk musik – skandaleombrust og turbulent.

Temaet var et hedensk forårsritual, hvor en ung kvinde danser sig til døde, inden hun skal ofres. Alligevel endte netop denne komposition med at blive komponistens Igor Stavinskys mest kendte værk. Granhøj Dans har, som de første nogensinde, fået tilladelse til at anvende pauser i Igor Stravinskys 33 minutters ‘Le Sacre du Printemps’ (The Rite of Spring). På den baggrund har Granhøj Dans skabt den første 1-times udgave af Rite of Spring – Extended. Omdrejningspunktet i forestillingen er tabet af uskyld. I denne sammenhæng er der ikke længere tale om en ung kvinde, men om en ung mand. Publikum vil opleve syv mænd i overgangsritualer og andre ceremonier, der transformerer drenge til mænd.

BEMÆRK: Som et helt nyt og unikt tiltag præsenterer Team Teatret dig for danseforestillingen hos Granhøj Dans i Aarhus. Det betyder, at du bliver kørt i bus fra Herning til Aarhus og retur igen, når forestillingen er slut. Buskørslen er gratis.

Programmet for arrangementet ser således ud:

17.30: Afgang fra Team Teatret i Herning

19.00: Velkomst hos Granhøj Dans – du får tilbudt et glas vin

19.30: Rite of Spring – Extended-forestillingen går i gang

20.45: Afgang fra Aarhus mod Herning.

22.00: Forventet ankomst ved Team Teatret i Herning

 

 

Medvirkende: Bill Eldridge, László Fülöp, Áron Darabont Leon, Michal Woznica, Mikolaj Karczewski, Raphael Kastling & Aureliusz Rys

Musik: Igor Stravinsky

Assistent: Mads Møller Andersen

Foto: Mads Møller Andersen