Ludvigs maskerade

Dato:21. okt. 2022 - 22. okt. 2022
Tidspunkt:14:00
Scene:Team Teatret
Billetpris:60 kr. - 190 kr.
Køb billet

Vi fejrer dansk teaters 300 års fødselsdag med hele familien

Kom med hjem til Ludvig Holberg, Danmarks første dramatiker. For 300 år siden skrev han teater på dansk. I denne musikalske familieforestilling kommer vi helt ind i Ludvigs stue, hvor han skriver nye sjove forestillinger, der skal trække publikum til.
Ved skrivepulten bakser Ludvig med sit næste teaterstykke, som han vil kalde Maskerade. Det skal være et sjovt stykke, synes Ludvig, og der skal både være nogen der bliver forelskede, noget med nogle sure forældre, nogle frække tjenere og så noget med at klæde sig ud og lege at man er en helt anden …

Hurtigt tvinges Ludvig væk fra skrivepulten og ud på gulvet, for hans mange ideer kræver at blive prøvet af. Stuen forvandles i et snuptag til en scene. Ludvig udstyrer møblerne med kostumer, navne og replikker, og slår dørene op til et hæsblæsende maskebal, som publikum sent vil glemme.

Ludvigs Maskerade fortæller den spændende og dramatiske historie om etableringen af det første danske teater, Lille Grønnegadeteatret. Børnepublikummet kommer samtidig på fornavn med hele Danmarks Ludvig, i skikkelse af skuespiller Morten Klode, og lærer hans udødelige komedieklassiker Maskerade at kende. Teater Jævn støver Holbergs pudderparyk af og præsenterer det over 300 år gamle stof i en sprælsk og fysisk iscenesættelse, musikalsk inspireret af Carl Nielsens operafortolkning af Maskerade, her i finurlige elektroniske arrangementer, der på elegant vis binder fortid og nutid sammen.

Forestillingen varer 40 minutter

For børn fra 5 til 8 år.

Dramaturg: Gitte Villadsen

Lyddesigner og komponist: Morten Mosgaard

Skuespiller: Morten Klode

Producent : Teater Jævn