Momo eller kampen om tiden

Dato:1. dec. 2018 - 22. dec. 2018
Tidspunkt:14:00
Scene:Team Teatret
Billetpris:70 kr. - 190 kr.
Arrangement afviklet

Team Teatret - Momo - eller kampen om tiden

Årets familieforestilling i tiden frem mod jul er en eventyrlig forestilling om en handlekraftig pige og nogle mystiske tidstyve …

I udkanten af ​​en by i ruinerne af et gammelt amfiteater, bor en ensom pige, der kalder sig Momo. Ingen ved, hvem hun er, eller hvor hun er fra. Momo har en fantastisk evne. Når hun lytter, forsvinder folks problemer. Derfor søger mange hende, og amfiteatret bliver et samlingssted for musik, glæde og samtale. Alt tegner lykkeligt – lige ind til nogle mystiske, grå og cigar-osende personer begynder at overtale folk til at sætte deres tid ind i en “tids-sparekasse”.
Pludselig er der ingen, der har tid til hinanden mere – for de grå personer stjæler timer, minutter og sekunder. Snart er den eneste, der kan redde tiden Momo. Hun tager derfor kampen op mod de grå tidstyve.

Tid er en finurlig størrelse – nogle gange går tiden for hurtigt, andre gange føles den for lang. Men vi har næsten aldrig nok af den.

Momo – eller kampen om tiden er baseret på Michael Endes populære roman. Ende er også kendt for Den uendelige historie. I Team Teatrets opsætning er Momo – eller kampen om tiden en familieforestilling, som er forbudt for børn under syv år.

 

Forestillingsbilleder i høj opløsning kan downloades her (må anvendes frit i forbindelse med omtale af Team Teatrets forestilling Momo eller kampen om tiden blot husk at anføre kreditering af fotografen). 

Instruktør: Mikael Helmuth

Scenograf: Thomas Ravnsgård

Dramatiker: Anneli Mäkelä

Forlag: Colombine Teaterförlag og Folmer Hansen Teaterförlag AB

Bogforlæg: Michael Ende

Medvirkende: Olivia F. Fevel Borgels, Stig Reggelsen Skjold, Sofie Ancher Vea, Anders Cornelius Zoffmann, Robert Reinhold og Hanin Georgis (Afgangsstuderende fra Den danske scenekunstskole)

Komponist: Michael Møller Andersen

Kostumedesigner: Malene Redder Ruby

Lydtekniker: Daniel Dynes-Dinesen

Teatertekniker: Dan Brantlov

Lysdesigner: Søren Lydersen

Produktionsleder: Andrew Tristram

Foto: Mingo Photo

Dramaturg: Dorthe S. Bébe

Kommunikation: Monica Jørgensen

Økonomi: Bodil Jepsen

Salg & administration: Susanne Johannsen

Samtidig var de individuelle karakterer utroligt genkendelige både i silhuet og farve, på grund af de helt enestående farverige kostumer lavet af Malene Redder Ruby, der udover skuespillernes sjove mimik og stemmer, virkelig bragte de identificerbare folk til live. Her kan nævnes Olivia Franciska Fevel Borgels, som blandt andet spiller efter min mening forestillingens humoristiske højdepunkt: Skildpadden Cassiopeia, der fik hele salen og mig selv til at skrige af grin. Hele oplevelsen er bestemt tiden værd for en familie, der har brug for en eventyrlig og til tider filosofisk pause i den travle hverdag.

Engagerende familieforestilling

Michael Ende har en evne til at indflette komplekse temaer i simple eventyrfortællinger, og det stiller store krav til iscenesættelsens fortællegreb, som nemt kan enten forsimple og forvirre historien og dens materie. I Herning er det Mikael Helmuth, der har iscenesat forestillingen, og det lykkes ham at give forestillingen både et højt energiniveau og samtidigt et klart sprog.