Stillingen

Dato:15. sep. 2022 - 30. sep. 2022
Tidspunkt:19:30, 17:00
Scene:Team Teatret
Billetpris:70 kr. - 190 kr.
Køb billet

Den uperfekte observatør

Tænk på det her: Du er aldrig perfekt som observatør.

Det, du ser, er almindeligt. Helt, helt almindeligt. Der er to mennesker, og de er ved at flytte ind i et nyt hus. De går ind i huset og ser sig om. De taler om det, der gik forud. De taler om det, der skal ske. En tredje person kommer og banker på.

Du ser det ske, igen og igen. Det samme. Og alligevel slet ikke det samme. For hver gang, det samme sker, er der en minimal forandring. Den forandring får dig til at overveje, hvad du lige har set, og hvad du ser nu.

Stillingen er et stykke, der tvinger dig til at revurdere din egen status som observatør. Du er ikke bare tilskuer. Du er med til at skabe forestillingen, du er med til at proppe mening ind i det, du ser.

Hvad er der egentlig på spil mellem de tre mennesker, der er på scenen? Flyt et enkelt ord, og alting er noget andet end det, du troede det var. Flyt en ting, og hele betydningen af en banal situation bliver ændret. Er situationen mindre perfekt end før? Eller mere? Mere morsom, mere dyster, mere erotisk? Eller er det hele ramlet sammen?

Tænk, hvis man kunne gå tilbage til en hændelse i sit liv og ændre den. Tænk, hvis hver eneste valg, vi træffer, i ord eller handling, faktisk fører til en ændret virkelighed.

Tænk, hvis vi kunne køre virkeligheden i et loop og se den blive til uvirkelighed.

Det er Stillingen.

Forestillingen varer 1 time og 10 minutter.

Til pressen. Her er Jacob Stages forestillingsbilleder Stillingen Fotos af Jacob Stage

Læs interview med instruktør Jacob Stage her

Læs interview med dramatiker Fredrik Brattberg her

Kom TÆT på!

Til aftertalk med skuespillerne. Det sker torsdag den 22. september og torsdag den 29. september lige efter forestillingen og ca. 35 min. frem.

Kom med helt ind i maskinrummet og hør hvordan Stillingen er blevet til en helstøbt forestilling. Hør skuespillerne fortælle om arbejdsprocessen. Få indblik i den rejse, de har været på fra første læsning af manuskriptet til den endelige forestilling.

Forestillingens dramaturg Anna Marie Houe vil indlede med en introduktion til det kunstneriske arbejde og lægge op til en lille refleksion omkring oplevelsen i salen. Hvordan oplevede vi stykket? På hvilken måde og hvorfor påvirker det os? Skal kunst forstås eller sanses? Hvad synes du?

Teater eksisterer i mødet mellem skuespillere og publikum, og det møde vil vi gerne værne om! Vær med til en hyggelig og uformel snak – helt tæt på. Du må også gerne nøjes med at lytte. Baren er naturligvis åben.

 

Instruktør: Jacob Stage

Dramatiker: Fredrik Brattberg

Dramaturg: Anna Marie Houe

Scenograf: Carsten Burke Kristensen

Oversættelse: Dorthe Bébe

Kostumier: Kathrina Hjort Vilsgaard

Lysdesigner: Søren Lydersen

Medvirkende: Line Vejgaard Kjær, Stig Reggelsen Skjold, Marie Vestergård Jacobsen

Forestillingsfoto: Jacob Stage

Producent : Team Teatret