Yokai

Dato:20. feb. 2018
Tidspunkt:19:30
Arrangement afviklet

The Krumple - Yokai

I den prisvindende forestilling Yokai forvandler scenerummet sig til en magisk æske, der er tom i begyndelsen, men snart proppet med kasser, miniaturefigurer og visuelle overraskelser, der alle til slut mætter stedet i et farverigt sansebombardement. I dette rum er alting (endnu) muligt.

Forestillingen er skabt af det internationale teaterkompagni The Krumple med medlemmer og medvirkende fra Frankrig, Tyskland, Norge og Danmark. Sammen har de udviklet en fysisk og visuel spillestil til et endeligt formsprog, der blander objektmanipulation, dans, tryllekunst og fysisk teater.

På et affolket sted, sandsynligvis i midten af ingenting, står en gruppe nysgerrigt udseende mennesker. Med miniature-træer og papirmåger i lommerne begynder de at indrette verden, som de ser den. Yokai er fysisk teater – det er historiefortælling med hele kroppen. I en kombination af dans, magi, poesi og komplet stupiditet formidler kompagniet The Krumple en samtidig fabel om vi menneskers forsøg på at spore håb i momenter af fortvivlelse.

The Krumple er et internationalt teaterselskab oprettet i 2013 – de holder til i Oslo og Paris – og besøger nu Herning.

Forestillingen er støttet med midler fra Statens Kunstfond og Fond for utøvende kunstnere.

Skabere og medvirkende: Louisa Hollway , Léna Rondé, David Tholander, Oda Kirkebø Nyfløtt, Jo Even Bjørke og Vincent Vernerie

Lysdesign: Houcine Pradinaud

Foto: The Krumple

Yokai is at once tender, harrowing, heart-wrenching and humorous

The perfect representation of the theatre’s magical power