Dramatiker bag ny forestilling har ladet sig inspirere af lokale skoleklasser
– Der sker meget godt i de unge år. Det er ikke det hele, der er problemer. Det vil vi gerne vise, siger Rasmus Krone Andersen, der er dramatikeren bag Team Teatrets nye forestilling Jeg er mig, der har premiere på torsdag den 24. marts.
I samarbejde med instruktør Caroline McSweeney og Team Teatrets skuespillere, har han skrevet manuskriptet til ungdomsforestillingen.
Holdet har haft flere workshopforløb sammen, hvor de har arbejdet meget med fysiske udtryk og med relationer, men også med de minder, de hver især har fra de unge år.
Oven i det har holdet arbejdet sammen med skoleklasser fra Børneskolen Bifrost og Aulum-Hodsager Skole. Eleverne fra udskolingen har gennem billeder, skrift, fysiske øvelser og lege givet et indblik i, hvad der optager dem, og hvad de gerne vil se på en scene.
– Det er ikke fordi vi skal portrættere dem præcist eller tage deres ord for lov, men vi har ladet os inspirere af alt det, de har givet os. Vi ved, hvor meget venskab betyder, og at mange af dem faktisk er ret sikre på, hvad de drømmer om at få ud af livet, siger han og fortsætter:
– Vi vil gerne vise noget af det fede ved at være ung. Og vi inddrager seksualitet og noget af alt det fysiske, der sker i de år, og så sætter vi det hele ind i en fiktiv ramme.
I Jeg er mig mødes Anso, Chris og Maja til genforeningsfest på skolen. Nok er de voksne, men i mødet bliver de tryllet tilbage til de unge år og den trio, de var den gang, på godt og ondt. Forestillingen hopper frem og tilbage mellem ungdom og voksenliv.
– Vi har skabt en ungdomsforestilling, men det er klart vores håb, at både unge og voksne oplever noget genkendeligt på scenen. Det greb kom i det tidlige arbejde med forestillingen, hvor vores egne minder kom i spil. Sådan opstod der en naturlig tidsforskel, der blev oplagt at tage med i forestillingen, fortæller Rasmus Krone Andersen.
Jeg er mig er skabt med skuespilteknikken viewpoint, hvor de medvirkende får skærpet deres sanser i samarbejdet, så de bliver endnu bedre til at læse hinanden og de indbyrdes relationer. Så har den videre proces bygget på det såkaldte devising. Her er der ganske vist skrevet et manuskript inden prøverne går i gang, men meget er åbent, så forestillingen først for alvor lægges fast i løbet af prøveugerne.
– Jeg kan virkelig godt lide den form. Jeg er dramatiker fordi jeg gerne vil skrive i samarbejde med andre. Mine tekster bliver levende på scenen, fordi andre giver dem krop, stemme, lys og omgivelser. Det er skønt og i devising-processen er det ikke nødvendigvis teksten, der kommer først. Der kan sagtens være noget, der dukker op ved en tilfældighed og giver en oplagt løsning, siger han.
Nu er forestillingen Jeg er mig dog ved at være på plads inden premieren på torsdag og Rasmus Krone Andersen glæder sig til at høre publikums reaktion.
– Der er flere absurde, skøre og rørende optrin i forestillingen. Jeg synes det er vigtigt at have humor med. Ikke for at gøre grin, men der er noget befriende og forløsende i at grine sammen. Jeg håber at vore blik på tiden som ung giver noget til både de, der er unge nu og til os der var det, siger han.
Billedtekst: Manuskriptet til Team Teatrets nye forestilling Jeg er mig er skrevet af dramatiker Rasmus Krone Andersen i tæt samarbejde med instruktør Caroline McSweeney og de medvirkende. Foto: Team Teatret.