Der er flere vinkler at se

Instruktør Jacob Stage propper Team Teatrets nye forestilling med dynamik

Team Teatrets nye forestilling Stillingen handler om vinkler. Om hvordan vi er sammen og fra hvilken vinkel vi ser og hører det, den anden siger.

Stykket er skrevet af norske Fredrik Brattberg, mens det er Jacob Stage, der er instruktør på forestillingen.

Instruktøren kommer med en masse erfaring og blandt andet en Reumert i rygsækken. Ud over at instruere teater, har han også en fortid som danser og skuespiller, ligesom han er en dygtig fotograf.

”Jeg folder hele paletten af værktøjer ud fra mit teaterliv. Koreografi, tekstarbejde, lys, video og musikalitet, ikke mindst. Stillingen er en meget dynamisk forestilling. Reelt er det den samme scene, der bliver gentaget igen og igen, men hver gang med små ændringer,” siger han.

Helt konkret er der ændringer i scenografien, i kostumerne eller lyset, men også i tonen. Det er heller ikke præcis de samme ord, der bliver sagt i hver scene, intentionerne er forskellige og dermed bliver modtagelsen også forskellig.

”Jeg arbejder meget fysisk og visuelt med de forestillinger jeg laver. Det gør jeg også med Stillingen. Det er en dynamisk forestilling, hvor jeg blander Beckett med David Lynch. Der er ikke noget, der helt er, som det ser ud. Jeg er jo også fotograf, filmklipper og koreograf, så jeg tager mange redskaber i brug, siger han.

Jacob Stage vil gerne skabe tilgængelig scenekunst, samtidigt med at han tager publikum med på rutsjetur i forestillingen:

”Det bliver en alsidig og uforudsigelig oplevelse. Der er fart på, men også poetiske scener med plads til refleksion. Jeg vil gerne vise, at der er andre sandheder end den, du selv ser. Fakta er det samme, men ståstedet og oplevelsen kan være vidt, vidt forskellig, netop ud fra den vinkel, vi oplever fra,” siger han.

Stillingen har skandinavisk premiere på Team Teatret i Herning den 15. september og spiller to uger på teatret.

Jacob Stage står med Stillingen bag en meget dynamisk og visuel forestilling. Foto: Luna Stage.