Oplev livestreamet teater 27. og 29. januar

Kom i teatret! Det kan du – i hvert fald digitalt, når Team Teatret onsdag den 27. og fredag den 29. januar livestreamer den nye forestilling Mombie.

I marts sidste år skulle vi have haft premiere på komediegyseren Mombie, men en uge før publikum skulle lukkes ind, blev landet Coronalukket første gang.

Så blev det planlagt at forestillingen skulle vises for publikum fra den 23. januar i år, men endnu gang er en stor del af Danmark lukket ned.

Det skal dog ikke bremse Mombie, så den 27. og den 29. januar bliver forestillingen livestreamet for publikum, der kan se med derhjemme. Billetter til forestillingen sælges som vanligt gennem teatrets hjemmeside, men i stedet for at billetten skal med i teatret, modtager køberen et link til en side, hvor forestillingen bliver vist. Køb billetter her

Bag teatrets lukkede døre har skuespillere, instruktør, scenograf, komponist, kostumier, lysdesigner og de andre medvirkende gjort forestillingen færdig.

”Selvfølgelig vil vi helst have publikum i salen og have oplevelsen af at være sammen om levende kunst, men når det ikke kan lade sig gøre, mener vi, at den næstbedste løsning er at livestreame forestillingen, så det alligevel er lige nu det sker, mens publikum sidder ved skærmen derhjemme. Kunsten kan ikke standses,” siger teaterleder Dorthe Bébe.

Hun håber at publikum alligevel vil skabe en særlig stemning ved skærmen og nyde oplevelsen, næsten som var de i salen.

Mombie handler om kvinden i starten af 30erne, der kæmper for at gøre det hele og gøre det rigtigt. Hun vil have karriere, være en god partner og husalf, og ikke mindst en virkelig god mor. Helst endda bedre og mere rigtig end andre mødre. Det er bare ikke nemt, og uden at afsløre for meget, kan vi skrive, at alt bestemt ikke lykkes. Der er tale om en gyser – med meget at grine af.

Instruktør Anne Zacho Søgaard har været sammen med resten af holdet siden nytår, og de har givet dramatiker Jeanette Munzerts ord liv igen.

”Motivationen for at gøre forestillingen færdig er, at det er en god og vigtig forestilling, og at vi ved, at der er nogen, der alligevel ser det gennem livestreamingen,” siger instruktøren.

”Mombie handler om kvindeliv og familieliv, og om, hvordan man får det til at hænge sammen i dag. Hvordan får man et godt liv på trods af alle kravene. De krav der stilles af samfundet og omgivelserne, og ikke mindst dem vi selv stiller. Den pause, vi alle blev tvunget ud i sidste år, har givet en ny vinkel, hvor vi nok var mange, der opdagede dybere værdier og fik bedre tid til familien. Opdagede, hvad der var værd at fokusere på,” siger hun.

Anne Zacho Søgaard opdagede, at det nok er klogt, en gang i mellem at sige nej til noget. At det ikke gør noget at gå glip af noget.

”Det prøver jeg at holde fast i nu i mit eget liv.”

Hun oplever ikke, at det har været svært at tage fat i forestillingen igen.

”Det har været som et puslespil vi vendte tilbage til, hvor mange brikker var lagt, fordi scenografi, kostumer og den slags var klar. Det betyder at vi har haft overskud til andre detaljer og har kunnet se på forestillingen med nye, friske øjne. Jeg glæder mig, til vi skal vise den,” siger hun.

Alle, der har købt billet til forestillingen i denne omgang, og de, der fik byttet billetterne fra sidste år til de nye opførelser, får tilbuddet om at ombytte billetten til en adgang til livestreaming den 27. eller 29. januar, og alle andre, der er blevet nysgerrige, kan også købe adgang til forestillingerne. Det er nemlig noget af det gode ved streamingen, at der er plads til alle i den digitale teatersal.

Teatret er sammen med resten af landet lukket til den 7. februar, men Team Teatret tør ikke love at de planlagte opførelser fra den 8. til 13. februar kan gennemføres, så det mest sikre er at købe billet til streamingerne.