Egnsteatret Team Teatret ansætter to relativt ny-uddannede skuespillere, som led i teatrets nærhedsstrategi.

I sæsonen 2015/2016 genindfører Team Teatret ensemblet med ansættelsen af to skuespillere. Således er Sofie Ancher Vea og Anders Cornelius Zoffmann ansat som teatrets faste skuespillere. Sammen med Mikael Helmuth, der både er instruktør og skuespiller, udgør de fremadrettet den kunstneriske stamme på Team Teatrets scene.

– Team Teatret skal være en synlig og fast forankret del af lokalsamfundet. Og med genindførelsen af ensemblet håber vi, at teatret får en endnu tættere relation til området, siger teaterleder Dorthe Bébe, som har skrevet to to-årige kontrakter med skuespillerne, som har forpligtet sig til at bosætte sig i Herning-området.

– Vi har eksisteret som egnsteater siden 1968, og vores mission er at underholde og udfordre borgerne her på egnen. Essensen i teater er mødet mellem mennesker, og med ansættelsen af to skuespillere, kan det møde både finde sted på scenen på teatret og ude i sportshallen eller ved køledisken i Føtex, siger Dorthe Bébe.

Sofie Ancher Vea og Anders Cornelius Zoffmann indgår selvfølgelig i de egenproduktioner, som Team Teatret sætter op i den kommende sæson. Men skuespillerne skal også arbejde med projekter, som involverer lokalområdets virksomheder, skoler og institutioner.

Team Teatret oplevede overvældende interesse fra skuespillere fra nær og fjern, da de to ledige job blev annonceret. Således modtog teatret mere end 50 ansøgninger. Sofie og Anders er valgt, fordi de har meget alsidige profiler, som gør, at de kan anvendes i flere forskellige typer af forestillinger. De kan således både spille komedie, drama, børneteater og det der ligger ind imellem.

Sofie Ancher Vea står første gang på scenen i september i stykket Rose. Mens Anders Cornelius Zoffmann præsenteres i stykket Tro på mig i januar 2016.

De to skuespillere er ansat med start i august og november 2015.