Ny leder vil have flere i teatret i Herning

Det bliver den kendte 53 årige skuespiller, instruktør og dramatiker Michael Asmussen, der bliver ny leder af Team Teateret. Michael Asmussen har medvirket i mere end 40 film og tv-serier i de sidste 25 år. Sidst har han været aktuel i hovedrollen i filmen ‘Asfalt’ – nu skifter han skuespillet ud med rollen som leder af Team Teatret og asfalten skal nu bruges til at køre fra Vanløse til Herning.

”Der har været et stærkt ansøgerfelt til stillingen som Dorthe Bebes afløser som leder af Team Teatret. Jeg er glad for valget af Michael Asmussen som vores nye leder. Han har et stærkt drive og visioner for, at teater og scenekunst kan udvikles til i endnu større udstrækning end i dag at være et attraktivt kulturtilvalg i det midtjyske. Vi tror på, at Team Teatret kan blive et sted, hvor mange flere end i dag tænker “her kan jeg få en oplevelse, som jeg godt vil bruge tid og penge på”. Jeg og den øvrige bestyrelse ser med forventning frem til et godt og spændende samarbejde, der skal føre teatret ind i en ny æra” udtaler bestyrelsesformand for Team Teatret, Finn Sten Jakobsen.

”Jeg ser frem til at være med til at drive Team Teatrets fremtidige udvikling og få mange flere til at gå i teatret. Det er jo Danmarks ældste egnsteater med en lang og spændende historie. Men vi skal åbne mere op og nå ud til mange flere” fortæller den nye leder, der allerede er i arbejdstøjet.

Jeg tror, at Herning er klar til mere teater og jeg tror, at teater kan meget sammen med Herning. Teater og scenekunst er mangfoldigt. Og skal vi have flere til at opleve teater, så skal vi i højere grad skabe noget folk vil se. Med mig som leder bliver det lidt mindre sort, skævt og syret – teater skal ikke være for de få, det skal være for de mange. Det betyder ikke, at det bliver plat, leflende eller fald-på-halen. Men vi skal skabe teater, som folk har lyst til at komme og opleve – og vi skal åbne teateret meget mere op, så vi bliver et større aktiv og en vigtigere spiller i byen og i kulturlivet.”

Team Teatret har som mange egnsteatret været udfordret. Fx Corona, der har ramt særlig scenekunsten hårdt og udfordringer med store faste omkostninger til at drive teatret. Team Teatret har derfor i det sidste års tid skåret organisationen til og har visioner for fremtidens teater i Herning fx med et styrket samarbejde med Herning Teater, stærkere samspil med byen – og mere målrettet at skabe teater for mange flere.

Den nuværende sæson er dog allerede planlagt, så det bliver først fra næste år Michael Asmussen for alvor kommer til at sætte sit præg på repertoiret.

Men han har allerede nu mange ideer til både teatrets udvikling og hvad vi kommer til at opleve på scenen. Han vil i den kommende periode også bruge tid til at møde og snakke med folk, for at få Herning ind under huden.

Team Teatret inviterer til en velkomstreception midt i september, hvor Michael vil fortælle mere om sine ambitioner og visioner for teatret.

For yderligere oplysninger kontakt:
Finn Sten Jakobsen, formand Team Teatret
Mail: fsj@recome.dk
mobil: 4037 2677

Michael Asmussen, leder af Team Teatret
mail: michael@teamteatret.dk
mobil: 2621 5510

PRESSEMEDDELSE _ ny leder af Team Teatret

 MICHAEL ASMUSSEN FOTO (kredit: Mingo)  

MICHAEL ASMUSSEN CV