Velkommen i laboratoriet
Velkommen i laboratoriet
Team Teatret tænder lyset og byder indenfor på en ny måde. Vi har til stadighed lyst til at arbejde med teater på nye måder, og i dette forårs mærkelige verden har vi været en tur i laboratoriet. Det undersøgende mikroskop er blevet vendt mod scenekunstens noveller, det vi kan kalde Short Plays. Myndigheder og omstændigheder byder dog, at vi fortsat ikke kan invitere publikum ind i salen. Derfor lukker vi nu den virtuelle dør op og giver en helt afsprittet adgang til laboratoriet, hvor I kan se, hvad der er vokset frem.
Præmisserne for arbejdet i laboratoriet har været disse: Vi har valgt tre vidt forskellige tekster fra tre dramatikere. Teatrets ensemble-skuespillere har studeret, analyseret og smagt på hver sin tekst. Herefter har de tilsat nerve, puls og udtryk. Eksperimenteret foran et kamera i det samme laboratorium – men hver for sig. Tre helt små soloværker er således lagt i hver sin lille petriskål tæt på hinanden, hvor de har fået vækstbase og liv.
De tre forsøg er vores gave til jer i disse Corona-tider og rammen om de tre fortællinger ligner i sig selv et eksperiment: Hvad sker der, når man lukker et menneske inde i et rum? Hvilke tanker går igang, hvad kan der ske, hvilke historier får man lyst til at fortælle? Hemmeligheder, afsløringer, eksperimenter. Hvad sker der i det lukkede rum?
Laboratoriet er Team Teatrets undersøgelsesrum, hvor vi arbejder med forskellige scenekunst-formater og nye udtryksformer. Vi håber I vil tage godt imod eksperimenterne. Denne gang er der arbejdet med tekster for voksne. Næste gang eksperimenterer vi måske med noget til nogle andre.
God fornøjelse
Eksperimentet eller Lad dem spise kage
Mød den unge studerende, der har meldt sig til et psykologisk eksperiment. Men hvad går det egentlig ud på?
Se Line Vejgaard Kjær i en tekst af Tofer Carlson, oversat af Dorthe Bébe.
Skabelse
Mød manden, der bruger et særligt talent til at klare sig gennem livets udfordringer.
Se Stig Reggelsen Skjold i en tekst af Timothy R. King, oversat af Amalie Mose Klitgaard.
I socialrealismens ustoppelige strøm
Mød kvinden i 30erne. Hun har mand og børn og job, men har hun også sig selv?
Se Marie Vestergård Jacobsen i en tekst af Dorthe Bébe.