Børneteater for 3 - 6 årige børn

Pigen fra Langt borte handler om en lille pige, der en dag banker på hos “den grå”.
Pigen bliver lukket ind – men kun nødtvunget, for “den grå” kan bedst lide at være alene. Pigen falder i søvn på gulvet – og “den grå” begynder at spekulere på, hvorfor ingen passer på pigen …
“Den grå” løfter det sovende pigebarn ind i sin seng, og næste morgen får hun serveret morgenmad. Da hun er færdig med at spise, rejser pigen videre. “Den grå” kan jo bedst lide at være alene …
Men “den grå” kan ikke slippe tankerne om pigen. Hele tiden dukker der noget op, som minder om pigen, der nu er væk. Hendes hårbånd er på gulvet, duften af varm mælk i køkkenet minder om pigen.

Så selv om “den grå” bedst kan lide at være alene, er det pludselig ingen lettelse at være selv. “Den grå” beslutter sig derfor at gå ud i skoven for at lede efter pigen, som bliver fundet under et træ …  De to finder sammen i et forsøg på at finde hjem – Pigen fra langt borte har mange referencer til det klassiske eventyr om Pigen med svovlstikkerne. Bortset fra, at der i denne historie faktisk er en voksen, som tager ansvar for barnet.

Pigen fra langt borte er børneteater med musik, dukkespil og meget mere. Forestillingen er for de 3-8 årige børn og deres voksne.
Forestillingsbilleder kan downloades i høj opløsning her.

Forestillingen præsenteres på April-festivalen i 2018 og har ur-premiere på Team Teatret i februar 2018. Hvis du ønsker at booke forestillingen, beder vi dig ringe til teatrets administration på telefon 97125577 eller sende os en mail på mail@teamteatret.dk Pigen fra langt borte er refusionsberettiget.

BEMÆRK: På grund af scenografiens udformning anbefaler vi, at publikum sidder i et afmærket felt lige foran scenen. Det betyder, at rummet ved større publikumsgrupper skal have en vis dybde for at alle børn ser bedst muligt.

Forestillingen er på danmarksturne i uge 7 – 12 2019.

Med replikker som »Hvem er du?« og »Jeg er mig«, følger denne fortælling en enkel logik, der grundlæggende handler om det at høre til, og opdage det man ikke vidste, man har brug for, nemlig et sted at høre til og nogen at være sammen med.
Det er en ret spændende betragtning, at når vi bliver forstyrret i, at tingene helst skal være som de plejer, så vil forandringer ofte gøre os klogere på vores egen tilværelse. I »Pigen fra langt borte« får forandringerne den rørende konsekvens, for den der helst vil være alene, hvor det store drama kan ligge i et glas mælk og en seng at sove i, at relationen i sig selv pludselig bare bliver det allervigtigste.

Instruktør: Hans Nørregaard

Oversættere: Dorthe S. Bébe & Hans Nørregaard

Scenograf: Simone Bartholin (3. års studerende ved Den Danske Scenekunstskole)

Scenografisk konsulent: Claus Helbo

Skuespillere: Stig Reggelsen Skjold & Olivia Franciska Fevel Borgels

Komponist: Ole Højer Hansen

Illustration: Maria Jönsson

Dukkemager: Katrine Karlsen

Syerske: Leila Steenberg

Lysdesignere: Søren Lydersen og Jens Hansen

Teknikere: Thomas Ravnsgård, Morten Birk, Dan Brantlov, Daniel Dynes Dinesen

Foto: Morten Fog, Studio 1-2

Forlag: Colombine Teaterförlag

Bogforlæg: Annika Thor

Dramatiker: Emma Broström

Pris inkl. moms: 6.500,- /max. 40 pers. 7.500,- /max. 60 pers. 8.000,- /max. 80 pers.

Varighed: 35 minutter

Mørklægning: Gerne, men ikke et krav

Spilleareal: Br: 4 m, D: 4,5 m, H: 2,4 m

Teknik: Adgang til el (220 V)

Medhjælper: En person til opstilling og nedtagning